DOBRODELNA POMOČ

Na Zavodu že vsa leta, in leta pred uradno ustanovitvijo, temeljimo tudi na povsem preprostem dejstvu: Tu smo za Vas. Ne glede na vaše ime, status in socialni položaj. Vaš »potrebujem pomoč« je naše vodilo, zato svojo pomoč in podporo nudimo tudi povsem brezpogojno.

Pomagati je ČUDOvito. Zato nikdar ne rečemo NE. Naredimo, kar zmoremo v danem trenutku, četudi vsega in vseh, ali vsega potrebnega v celoti, preprosto ne moremo rešiti. Smo pa zato hvaležni za sleherno podporo, ki nam omogoča, da, poleg prostovoljnih prispevkov in občasnih donacijah, lahko delujemo. Iz dneva v dan se borimo za to, da lahko nudimo podporo in da lahko pomagamo na takšen način.

Skozi leta smo na več področjih brezplačno pomagali neštetim ljudem: od moralne podpore, pogovorov, podpore pri raziskovanju, do zbiranja življenjskih potrebščin, oblačil, higienskih pripomočkov, finančnih sredstev itd. Ker smo sodelujoči v Zavodu prostovoljci, smo pogosto z brezpogojno pomočjo ogrozili tudi lastna preživetja, zato se sedaj večkrat za pomoč obrnemo na člane, družine, prijatelje, znance in s pomočjo socialnega omrežja tudi na neznance.

V kolikor potrebujete kakršnokoli pomoč, vam zaradi finančnih razlogov ni potrebno oklevati. Preprosto pridite: s skupnimi močmi bomo poiskali najboljše možne rešitve.

Pri nas pa ste dobrodošli tudi, če ste oseba, ki je pripravljena na kakršen koli način v Zavodu sodelovati, pomagati, nuditi podporo z donacijami ali pa želite sodelovati v dobrodelnih aktivnostih na kakršenkoli način.

 

 

UTRINEK IZ NAŠE DOBRODELNE AKCIJE

 

Ko nas je obiskala gospa štiridesetih let v stiski, je že samo stavek: »… čeprav včasih nimam kaj za jesti, bi pa kdaj bila rada še vsaj malo podobna ženski… » skozi njeno zgodbo o tem, kako živi, bil dovolj, da smo vedeli, da bomo naredili vse za to, da ji vsaj malo olajšamo nekaj dni v letu. Poslali smo elektronsko pošto vsem našim članom in uporabnikom in vsem, ki jih prostovoljci poznamo, saj smo preprosto potrebovali prav vse. Od novih oblačil zanjo in za partnerja, do osnovnih živil. Obiskali smo ju tudi na domu, čeprav bi borni kočici težko rekli »topel« dom. Hišica je bila potrebna celotne obnove, saj ni premogla niti centralnega ogrevanja in takrat smo zapisali v elektronski pošti: »Tudi voda ni sama po sebi umevna«. Poleg nekaj drugih, je največji  z oblačili in prehrano je prišel od naše uporabnice, ki je na spletnem omrežju objavila del našega sporočila. Prečudoviti ljudje so pomagali in dobili smo veliko uporabnih stvari, katere smo prepeljali na njun dom. Med hrano in oblačili je bilo mnogo skoraj novih stvari, še dodatno smo bili hvaležni, ko smo prejeli veliko pripomočkov za higieno, nekaj novega perila  in od iste prijazne gospe J.  smo prejeli tudi nekaj denarja. Žal se nam kljub trudu ni izšlo, da bi pomagali karkoli pri popravilu njunega doma, a vseeno sta bila oba nadvse hvaležna, ko sta dobila nekaj kuhinjskih pripomočkov in pipe, da jih bosta uporabila, ko bo v kočico napeljana voda. Vendar smo še posebej gospo razveselili s povsem novimi oblačili – in novo pričesko. Vedno znova nas razveseli, ko vidimo, kljub nelagodnosti ob občutku »revščine«, tisto iskrico hvaležnosti v očeh, ki ne potrebuje nobenih besed, saj se v njej skriva sreča ob prejemu podarjenega. Srčno upamo, da jima bomo v prihodnosti še lahko pomagali in da se bodo še našli tisti dobri ljudje, ki bodo rekli: ».. tega ne potrebujem..« .. ali :«.. naj si privošči v življenju tudi razvajanje, četudi samo obisk pri frizerju ali pri nakupu novega perila…« itd.

Osrečuje nas, da lahko pomagamo. Osrečuje nas, da nam pomagate, da lahko pomagamo. Osrečuje nas sleherna iskrica v očeh – pa četudi samo za en dan. Pomembno je, da je in je življenje tudi zaradi tega, ker pomagamo in zaradi tega, ker pomagate,  ČUDOvito. Iz srca hvala vsem vam, ki nas v tovrstnih dogajanjih podpirate.